Следвайте Гласове в ТелеграмБенямин Нетаняху се извини в неделя сутринта за

...
Следвайте Гласове в ТелеграмБенямин Нетаняху се извини в неделя сутринта за
Коментари Харесай

Нетаняху обвини военни и службите, че не го предупредили за 7 октомври, после се извини

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Бенямин Нетаняху се извини в неделя сутринта за своя обява в платформата Х в събота вечерта, в която подлага на критика армията и изключително разузнаването, че не планували офанзивата на Хамас от 7 октомври и не му споделили. Това стана откакто министър председателят на Израел отхвърли категорично да признае, че персонално носи някаква отговорност за 7 октомври, когато беше притиснат от въпроси на публицисти по време на конференция. Той просто сподели, че всички ще би трябвало да дадат отговори на обществото, в това число и той.

По-късно той написа в Х: " В нито един миг не беше обещано предизвестие на премиера Нетаняху за желанието на Хамас да стартира война. Напротив, всички чиновници на защитата, в това число ръководителите на дирекция " Разузнаване " и Шин Бет [израелското контраразузнаване], оцениха, че Хамас е възпиран. Това беше оценката, представяна неведнъж на министър-председателя и кабинета от всички субекти в защитата и разследващата общественост чак до експлоадирането на войната. "

Междувременно голям брой министри и депутати в ръководещата коалиция поеха отговорността, в това число министърът на образованието Йоав Киш и министърът на финансите Бецалел Смотрич, както и доста водачи по върховете на защитата. Дори хора, които не са били в държавното управление, когато се случи нападението, поеха отговорност, като някогашният министър председател Нафтали Бенет и някогашният министър на защитата Бени Ганц.

Нетаняху изтри публиказията след вълна от остри рецензии от целия Кнесет, като някои го приканиха да отдръпна изказването си, до момента в който други потвърдиха поддръжката си за отбранителната система.

" Когато си във война, управлението би трябвало да се държи отговорно, да прави всички верни неща и да укрепва силите по подобен метод, че да могат да вършат това, което би трябвало да вършат ", написа Ганц. " Всяко друго деяние или изказване вреди на качествата на народа и неговите сили. Премиерът би трябвало да отдръпна изказването си от нощес и да спре да се занимава с тематиката. " Той приключи с послание към отбранителните сили, че ги обича, цени и поддържа.

Смотрич също се разгласи срещу изказването на Нетаняху, като сподели, че отслабването на армейските командири е неправилно. Той добави, че в този момент е моментът да бъдем виновни и да се поддържаме и укрепваме, даже когато бъркат.

Опозиционният водач Яир Лапид сподели, че Нетаняху е прекрачил линията на разрешеното с изказването си. " Докато армията се бие героично против Хамас и " Хизбула ", той пробва да хвърли виновността върху тях, вместо да ги поддържа ", сподели той. " Опитите да се избяга от отговорност и да се хвърли виновността върху отбранителната система отслабва армията, до момента в който тя се бори с враговете на Израел. "

Той също по този начин разгласява видео на изказване, което направи тъкмо преди празника Йом Кипур (ден преди нападението), където сподели, че е бил предизвестен от чиновници на защитата, че Израел е на път да се окаже във война на доста фронтове. " Разузнавателните материали, на които се базирах, бяха дадени и на Нетаняху ", добави Лапид. " Тези, които предоставиха разследващата информация, бяха същите хора от защитата, които Нетаняху в този момент упреква, че не са го предизвестили. "

" В среднощ, когато нашите бойци са в Газа или в региона, най-добре е да се молим за тях и да ги поддържаме ", сподели министърът на националното единение Хили Тропер. " Определено не би трябвало да си разчистваме сметки с тях. "

След рецензиите Нетаняху написа в Х, че е сбъркал с изказването и че армията има цялостната му поддръжка.

Инфо: dnevnik.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР